Alt
Alt

Olyan rászoruló gyerekek kérhetnek, akiknek körülményei nem teszik lehetővé, hogy hétköznapi kívánságaikat teljesítsék, akiknek egy-egy tárgy, iskolaszer, hangszer vagy akár egy élmény is örömöt okozna. Az alábbiakban ilyen kívánságok sorakoznak és teljesítésre várnak!

Alt
 • kor:           4 éves
 • adomány: játékok
 • ajánló:      Kassai Úti Tagóvoda

György tavaly szeptembertől jár óvodánkba. A szülők két gyermeket nevelnek és a harmadik babát most várják, ill. gondozzák és nevelik az apuka testvérének 8 éves kisfiát. A gyerek tisztán, rendesen jár óvodába, a szülők szerény körülményeikhez képest mindent biztosítanak neki. Jövedelemmel azonban csak az apuka rendelkezik. A kisfiú érdeklődő, mindenbe bevonható, szívesen részt vesz kreatív tevékenységekben és mozgásos játékokban. Hálás mindenért, amit az óvodában biztosítani tudnak számára s ragaszkodik a felnőttekhez. Sokmindent nélkülöznie kell azonban, bármilyen játéknak örülne. 

Alt
 • kor:        iskolások
 • mit kér: három iskolakezdési csomag
 • ajánló: a gyerekek tanára

Németh Szandra, Vivien és Virginia olyan családban él, ahol az öt testvér közül a legidősebb értelmi fogyatékos, az édesapa nem él a családdal, az anya egyedül neveli a gyermekeket, annak ellenére, hogy az ő egzisztenciája is bizonytalan. Jórészt segélyekből és a családi pótlékból élnek. Albérletben laknak, lakhatási körülményeik is szegényesek és bizonytalanok. Mind a három támogatást kérő gyermek művészeti oktatás résztvevője, különböző területeken: Szandra ének, Vivien tánc, Virginia pedig grafika és festészet szakon. A gyermekek művészeti tanáraik értékelése szerint kimondottan tehetségesek, előmenetelüket érdemben befolyásolja, ha támogatásban részesülnek. Szükségük lene iskolakezdési csomagra.

Alt
 • kor:       iskolások
 • mit kér: két iskolakezdési csomag 
 • ajánló:  a gyerekek tanára

A Horváth család támogatást kérő két tagja, Horváth Roland és Bence ötgyermekes családban él.  Több éve folyamatosan művészeti oktatásban részesülnek, mindketten festészet-grafika szakon, tehetségüket kétséget kizáróan bizonyítja, hogy mindketten számos városi, megyei rajzverseny első helyezettjei voltak. Legutóbb idén májusban Roland nyert Miskolc város rajzversenyén első díjat. A támogatást legfőképp azért igénylik, mert Miskolc leromlott, favelaszerű részén laknak, méltatlan körülmények között. Az édesanya és a nevelőapa nagy nehézségek árán tudja a mindennapi megélhetésre valót is előteremteni. Ezért kérjük, hogy iskolakezdő csomaggal támogassák a gyerekeket!

Alt
 • kor:        12 éves
 • mit kér: iskolakezdési csomag 
 • ajánló: a gyerek tanára

Herman Zsófia vlamennyi tanára szerint kiemelkedően szorgalmas, és korához képest rendkívül intelligens. A közösséggel és az intézménnyel is együttműködő, sőt kezdeményező magatartást mutat. Ő amellett, hogy a művészeti oktatásban – festészet és grafika terén – tehetséget mutat és sikereket ér el, kitűnő tanuló a hatodik osztályban. Támogatásra azért van szüksége, mert csak édesanyja kereső, apja munkanélküli. Többgyermekes a család, mindennapi anyagi gondokkal küzdenek, erről a gyermek az iskolában többször panaszkodott tanárainak. Megérdemli, hogy művészeti oktatását támogassák iskolakezdő csomaggal!

Kapcsolati űrlap

Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.
Alt Alt