Alt
Alt

Rohanó világunkban csak néha jut időnk arra, hogy leüljünk, és olyan kérdéseken merengjünk, mint a szegénység, a nélkülözés vagy az elérhetetlen vágyak. Persze amikor jön a karácsony, mindenki lelkesen csatlakozik különböző felajánlásokkal a segítőkész kezdeményezésekhez. Aztán pár hét és jön a tavasz, az aktuális nagytakarítás és kikerülnek a szemétbe már megunt tárgyaink. Sokszor eszünkbe sem jut, hogy az általunk alig használt, de már elfeledett holmik másoknak mennyit jelenhetnének. Ezért azt gondoljuk, szükséges egy ilyen kezdeményezés. Kell egy portál, ahol a hétköznapi angyalokat keressük, akik felajánlásaikkal szebbé, boldogabbá, örömtelibbé tudják tenni néhány gyermek életét, valahogy így:

 

"A minap találtam meg a garázsban egy régi piros biciklit, már nincsen rá szükségem - mondta a szomszéd nagypapa - felnőttek az unokák, hova tegyem?… Aztán eszembe jutott Eszter, a szomszéd kislánya, aki a játszótéren halkan odasúgta az anyukájának, hogy nézd milyen szép biciklije van annak a kisfiúnak, de jó lenne egy olyan… Amikor legközelebb találkoztunk a boltban, épp egy csokit tett vissza a kosárból a polcra az édesanya, mondván, hogy nincs most rá pénzük… "

 

Ekkor elképzeltünk egy honlapot, melyen felajánlást lehet tenni, és adományokat kérni. Havi egy találkozót álmodtunk meg, ahol átadhatjuk az ajándékokat a rászorulóknak. Lehetőséget teremtünk a hétköznapi angyallá váláshoz mindazok számára, akik nem csak az ünnepek idején szeretnének örömöt látni a gyerekek szemében. Csatlakozzanak programunkhoz ha egyetértenek azzal, hogy kellenek a jótevők! Hozzunk létre egy helyet, ahol a megunt piros bicikli új, boldog gazdára talál.

Alt Alt